6 fördelar med bättre hållning


1- Ökat självförtroende

Med en upprätt hållning utstrålar vi självsäkerhet och karisma som attraherar och tilltalar folk i vår direkta omgivning. En bra hållning signalerar en tydlig närvaro och stark vilja att synas. Medan en hopsjunken hållning å andra sidan förmedlar intrycket av en låg självkänsla och ovilja att synas.

2- Förbättrad koncentration

En bra hållning förbättrar blodflödet och därmed syretillförseln i hela kroppen, men framförallt till hjärnan. En ökad blodcirkulation innebär att hjärnans neuroner snabbare kan tillgodoses nödvändiga näringsämnen, vilket resulterar i en effektivare kommunikation mellan nervcellerna.

3- Minskad huvudvärk

En hopsjunken hållning innebär att muskulaturen som omger axlar och nacke stramar ihop sig. Den onödiga muskelanspänningen hämmar blodtillförseln till hjärnans blodkärl, varpå vi drabbas av huvudvärk. Forskning visar att en framskjuten nacke medför mer frekvent huvudvärk som dessutom varar längre jämfört med en god hållning.

4- Förbättrad andningsförmåga

En hopsjunken hållning innebär en mer ytlig andning som inte är tillräckligt djup och därför inte fyller lungorna lika effektivt. En slokande hållning drar ihop muskulaturen kring bröstregionen och försämrar förmågan att andas in fullständigt.

5- Se smalare ut

Med en upprätt hållning fördelas kroppstyngden jämnare över hela kroppen i jämförelse med en hopsjunken hållning som lätt ger intrycket av en putande mage. En god hållning framhäver en smalare midja och en överlag slankare figur.

6- Optimal ämnesomsättning

När du har en bra hållning justeras även dina inre organ i optimal position och minskar belastningen på mage, lever och tarmar. Utan onödig belastning på de inre organen samspelar de mer effektivt samtidigt som maten och magsaften får ett bättre flöde, vilket medför en optimal matsmältning.